Една от приятните изненади в Примера дивисион от началото на сезона Хетафе продължава с добрите изяви. Тимът от предградията на Мадрид надделя с 1:0 в домакинството на Реал Сосиедад и още мечтае за място в евротурнирите. 

Развръзката в мача дойде изключително рано. По-малко от 160 секунди след първия съдийски сигнал ветеранът Хорхе Молина отбеляза единственото попадение за домакините, което баските така и не успяха да върнат и така трите точки останаха в Мадрид. 

Мачът започна перфектно за Хетафе. Още при първата си атака тимът поведе. Тогава Молина изведе Гаку Шибасаки сам срещу Мигел Анхел Моя, но ударът му беше избит. Само за да стигне топката обратно у Молина и той с прехвърлящ удар да я прати в мрежата за 1:0. 

Но гостите не се предадоха, напротив. Те реагираха като ужилени и можеха да изравнят още в 13-та минута, но тогава ударът на Микел Оярсабал от около десетина метра мина на сантиметри в аут. Мадридчани можеха да удвоят три минути след това, но ударът на Джене Даконам срещна горната греда. 

До почивката баските имаха още един шанс да изравнят, когато в 25-та минута Сандро Рамирес се оказа на върха на едно центриране от фланга, но ударът му от около 12-13 метра не намери очертанията на вратата. Пропускът беше наистина огромен. 

Така почивката дойде при гол аванс на домакините. След подновяването на играта положенията секнаха. Играчите на Хетафе се задоволиха с това да се затворят и да отбиват натиска на Сосиедад. На свой ред гостуващият тим пък беше крайно затруднен да пробие отбранителния вал на противника. 

Това се отрази отрицателно на качеството и красотата на играта, но пък изцяло задоволяваше щенията на мадридчани. И те извоюваха поредния си икономичен успех, продължавайки вече четири мача без загуба. За Сосиедад пък това беше трета поредна загуба. 

След тази развръзка Хетафе събра вече 24 точки и временно излезе на петата позиция, метчаейки за зона Лига Европа. Реал Сосиедад пък остава с 19 точки в средата на таблицата и все повече заличава добрите впечатления, които остави в началото на кампанията.