В двубой от 15-ия кръг на Ла Лига Валядолид съумя да победи като гост Реал Сосиедад с 2:1. Головете за успеха реализираха Тони и Антонито, за домакините точен беше Оярсабал.

Валядолид стигна първи до попадението, след като Тони се разписа от малък ъгъл, възползвайки се от пас на Плано и прониза стража на домакините в 16-ата минута на срещата. До почивката двата тима не успяха да реализират попадения и гостите се оттеглиха на почивка с аванс от едно попадение.

В 54-ата минута гостите се поздравиха с нов гол. Хубав пас на Алкарас позволи на Антонино да изпревари вратаря на Сосиедад и от малък ъгъл се разписа, за да стане резултатът 2:0. Оярсабал беше точен за домакините в 62-ата минута и върна надеждите на тима за равенство, след като вкара топката в мрежата от два метра.

Въпреки опитите Реал да стигне до равенството това не се случи и Валядолид спечели 3-те точки. В класирането след този успех Валядолид изпревари съперника си в днешния мач с точка, като имат 20 точки и заемат 11-ото място.