Бетис победи Реал Сосиедад с 1:0 в двубой от 14-ия кръг на Примера. Победното попадение дойде през първата част, когато в 33-ата минута Жуниор Фирпо се разписа.

Въпреки създадените положения през първото полувреме топката не влизаше нито в една от двете врати, но в 33-ата минута Жуниор стреля с отличен удар от малкото наказателно поле и не остави шансове на вратаря на гостите.

Вратарят на домакините Пау Лопес направи брилянтно спасяване в 40-ата минута на срещата, след като Сандро Рамирес пробва мерника си. Минута по-късно Зурутуса от Реал излезе на стрелкова позиция, но топката не намери целта.

Три минути след подновяването на играта за второто полувреме голмайсторът на домакините Жуниор стреля опасно, но вратарят на гостите се намеси добре и спаси отбора си, задържайки го в мача.

Вратарят на домакините Лопес отново трябваше да спасява отбора си в 72-ата минута след удар на Сандро Рамирес. Така Бетис спечели двубоя с 1:0, а интересното е, че двата тима имат по 19 точки и заемат съответно 9-о и 10-то място.