Кризата в Атлетик Билбао продължава да върлува с пълна сила. "Лъвовете" бяха близо до успеха срещу Хетафе, но за пореден път го изпуснаха и все още търсят победата след първия кръг на сезона. Битката на "Нуево Сан Мамес" завърши 1:1. 

Перу Ноласкоян откри за баските в средата на втората част, но по-малко от четвърт час преди края Хайме Мата изравни и лиши домакините от трите точки. Така те вече три месеца нямат успех, а серията набъбна на 11 поредни мача. 

Преди почивката битката преобладаваше, а чистите положения не бяха много. Амат Ндиайе от мадридчани и Иняки Уилямс от Атлетик не успяха да оползотворят шансовете пред себе си. В последната минута на полувремето Хетафе поиска дузпа за нарушение срещу Хорхе Молина, но реферът не посочи бялата точка. 

Така развръзката остана за втората част. Домакините натискаха мощно и в крайна сметка това даде резултат. В 67-та минута Бенат Ечеберия с перфектно центриране намери Перу Ноласкоян, който с глава прониза мрежата за 1:0. 

След тази развръзка Хетафе се втурна напред да търси изравняване. Хайме Мата пропусна отлична възможност четвърт час преди края, но малко след това се реабилитира подобаващо. В 77-та минута Амат Ндиайе го намери във вратарското поле на празна врата и той мушна топката в мрежата за 1:1. Останаха съмнения за засада, но след преглед с ВАР, попадението беше зачетено. 

"Лъвовете" на свой ред тръгнаха да търсят попадението. Ветеранът Ариц Адурис, който се появи на терена в 81-та минута, само четири по-късно тресна гредата. В продължението на мача пък Анхел можеше да донесе успеха за Хетафе, но ударът му от чиста позиция мина на сантиметри встрани от вратата. 

Така мачът завърши без победител. Тази развръзка остави славния Атлетик Билбао в зоната на изпадащите с 11 точки. Толкова има и последният над чертата Виляреал, който обаче тепърва ще изиграе мача си от кръга. Хетафе е в средата на таблицата със 17 точки.