Новият сезон 2020/21 в Бундеслигата ще започне на 11 или 18 септември. Това каза президентът на Германската футболна лига Кристиян Зайферт пред "Ди Велт".

Той добави, че отборите, които все още не са приклиючили участието си в европейските клубни турнири през този сезон, може да получат възможност да стартират кампанията си на малко по-късен етап.

Кампания 2019/20 в Бундеслигата приключи този уикенд, а през идния предстои да се изиграе и финалът за купата на Германия между Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен. В понеделник пък е плейофът между Вердер Бремен и Хайденхайм за влизане/оставане в Бундеслигата.

"11 и 18 септември са датите, към които сме се ориентирали за начало на сезона, но все още водим преговори с Германския футболен съюз", призна Зайферт.

В Германия е практика новият сезон да бъде предшестван от първия кръг в турнира за купата на страната, а УЕФА предвижда финалите на Лига Европа и Шампионската лига да се изиграят на 21 и 23 август, което би оставило нищожен период за почивка за отборите, ако те достигнат до крайната фаза на двата турнира.

Според Зайферт е възможно феновете да се завърнат по стадионите още с началото на новия сезон, макар към момента властите да са забранили това да се случва преди 31 октомври.

"Задачата на футболната лига е да намери начин, по който това да се случи и да е сигурно, че хигиената ще бъде спазвана. Знаете обаче, че това няма да е никак лесно, тъй като в отделните провинции има различен брой заболели и различни изисквания за носене на маски и други предпазни средства", коментира още президентът на лигата.