Германският РБ Лайпциг подписа договор с нидерландския нападател Брайън Броби, който пристига със свободен трансфер от Аякс. Сделката влиза в сила от 1-ви юли, а личният му договор е за четири сезона или до юни 2025-а година.

Към момента Броби е само юношески национал на Нидерландия, но специалистите в Ниската земя му предричат бляскаво бъдеще заради бързината и головия нюх. През този сезон младокът вкара 2 гола в седем мача за мъжкия отбор на Аякс, а също така се разписа два пъти в три мача в Лига Европа.

Дебютът му в първия отбор на гранда от Амстердам се случи на 31-ви октомври. Това стана при успеха с 5:2 над Фортуна (Ситард), а Броби влезе и почти веднага се разписа.

Трансферът на момчето в отбора от Бундеслигата предизвика сериозна полемика и разправии между спортния директор на Нидерландската футболна асоциация (КNVB) Нико-Ян Хоогма и колегата му от Аякс Марк Овермарс.

Последният правеше всичко възможно, за да удължи договора на Броби, докато шефът от федерацията го окуражил да отхвърли предложението и да отива в Германия. Двамата си размениха и остри реплики по медиите по този повод.