Защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба посочи, като причина за колебанията във формата на тима, съперниците, които „се защитават с 10 човека в наказателното поле“. Байерн загуби от Волфсбург и направи хикс с Шалке, преди да запише победа над Щутгарт и Алаба изтъкна трудностите, когато шампионите на Германия се изправят срещу опоненти, които са концентрирани изцяло в защита.

„Знам, че все още търсим нашия ритъм, но не е лесно, когато играеш срещу отбор, който се защитава с 10 човека“, заяви Давид Алаба пред официалния сайт на клуба.

Австрийският национал призна, че Байерн Мюнхен се е представил слабо срещу Волфсбург, но е уверен, че тимът скоро ще даде причина на феновете си за празненства, след като показва знаци на подобрение в последните си две срещи.

„Няма нужда да коментираме нищо около мача с Волфсбург, защото бяхме слаби. Гледаме напред. Готвим се добре за следващите двубои и се надяваме да зарадваме привържениците. Хубаво е, че отново разчитаме на Рибери и Рафиня. Нуждаем се от тях, защото не са много важни за отбора“, добави още Алаба.