Отборът на Айнтрахт Франкфурт хвърли голямата бомба на 27-мия кръг в немската Бундеслига, след като победи с 2:1 лидера Байерн Мюнхен и по този начин нанесе първо поражение за баварците от 19 мача насам в първенството.

Гостите от Мюнхен, които за пореден мач бяха без куп титуляри, сред които Рибери, Гомес и Демикелис, поведоха още в 7-та минута чрез Мирослав Клозе, който пое топката с гърди в наказателното поле и с точен удар без проблеми вкара за 1:0, което успокои немския колос.

Успехът за домакините дойде в самия край на мача в разстояние на две минути, но той бе напълно заслужен, тъй като след гола на Байерн, Айнтрахт бе пълен господар на терена и на няколко пъти като по чудо не вкарваше във вратата на Ханс-Йорг Бут.

Решителният момент за тима от Франкфурт бе в 87-та минута, когато младият Давид Алаба опита по ужасяващ начин да върне топката към Бут, който в опита си да изчисти удари в кората на влезлия като резерва Ювел Чумо и топката попадна във вратата на Байерн за 1:1.

Само две минути по-късно сензацията стана факт, след като Мартин Фенин вкара за 2:1 след нова ужасяваща грешка в баварската отбрана.

В класирането за сега Байерн остава първи с 56 точки, но това ще се промени при победа на Байер Леверкузен или Шалке съответно срещу Борусия Дортмунд и Хамбургер.

Всички резултати в Бундеслигата:

Вердер Бремен – Бохум 3:2

Айнтрахт Франкфурт – Байерн 2:1

Фрайбург – Майнц 1:0

Нюрнберг – Хофенхайм 0:0

Щутгарт – Хановер 2:0

От 19.30 часа: Борусия Дортмунд – Байер Леверкузен