Бордо тъкмо беше живнал и започна да се катери в класирането, мечтаейки за място в зона Европа, когато допусна пореден срив. "Жирондинците" записаха втора поредна загуба, този път в домакинството на Страсбург с 0:1. 

Въпреки че имаха голямо превъзходство срещу елзасците, те не успяха да наваксат изоставането от ранния гол на Людовик Ажорке още в 11-та минута. После имаха 79 минути безплоден натиск и трябваше да се примирят с поражението. 

Гостите стигнаха до попадението с малко късмет. Във въпросната ситуация след едно центриране защитата на Бордо не изчисти добре топката, тя попадна на крака на Ажорке, който стреля с някакъв странен фалц и успя през купа от играчи да я прати в мрежата за 1:0. 

Последваха куп ситуации пред вратата на елзасците. Почти веднага Никола де Превий можеше да изравни, но вратарят изби. До почивката и Лоран Кошчиелни стреля с глава от чиста позиция, но пак стражът на съперника беше на мястото си. 

Лорис Бенито изпусна пореден шанс за "жирондинците" в 56-та минута, а в самия край непростим пропуск направи и Джими Бриан. Така в крайна сметка, въпреки всички възможности, Бордо така и не успя да навакса изоставането си и се примири с втората поредна загуба. 

След тази развръзка тимът остава временно осми с 26 точки, докато Страсбург е с 24 точки, но на цели пет места по-назад. Общо взета в средата на таблицата е изключително пренаселено и един слаб резултат може да свлече всеки отбор много надолу.