Страсбург победи у дома тима на Нант с 2:1 в първи двубой от шестия кръг на френската Лига 1. Гостите поведоха с гол на Калифа Кулибали в 28-ата минута, но с голове през втората част на Димитри Лиенар в 66-ата и на Людовик Ажорж, от дузпа, в 89-ата минута, домакините обърнаха развоя на срещата и се пребориха за трите точки.

През първата част Страсбург атакуваше повече и имаше няколко положения пред вратата на Албан Лафон, но гостите бяха тези, които поведоха в резултата в 28-ата минута при доста странни обстоятелства. Първо, футболист на Нант се подхлъзна в опита си да центрира, но топката някакси стигна до Калифа Кулибали, след грешка на Кени Лала. Кулибали отправи силен изстрел под гредата и не остави шансове на Матс Селц.

Малко по-късно домакините претендираха за дузпа след падане в наказателното поле на Ибрахима Сисоко, но реферът Флоран Бата реши, че нарушение няма.

Палачът на Локомотив Пловдив в Лига Европа продължи да създава положения и успя да изравни в 66-ата минута. Димитри Лиенар отбеляза след разбъркване в наказателното поле на Лафонт и отблизо не сбърка.

Минута преди края на редовното време Имран Луза извърши нарушение в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Страсбург. Людовик Ажорк се нагърби с изпълнението и не сбърка, донасяйки победата на своя тим.

Това бе и първа победа за сезона за Страсбург и се изкачва до 13-ата позиция с шест точки, докато Нант остава трети с 10. В следващия кръг Страсбург гостува на Лил, докато „канарчетата“ приемат втория в подреждането Рен.