Ница и Бордо завършиха 1:1 в първа среща от 13-ия кръг на Лига 1. Мелу (27) вкара за домакините, за гостите се разписа Брианд от дузпа (49). Със спечелената точка "жирондинците" стъпиха на третото мястото, а  "орлите" от Лазурния бряг останаха в долната половина на класирането. 
 
Началото на мача бе за Ница, но Долберг и Ганаго не успяха да намерят верния път към вратата на "жирондинците". Логичното все пак се случи в 27-ата минута, когато Пиер Леес Мелу скочи най-високо и засече перфектно центриране на Юсеф Атал за 1:0.
 
Две минути по-късно "орлите" можеха да удвоят аванса си, но вратарят Беноа Костил със страхотен рефлекс извади удар на Каспер Долберг. 
 
В 38-ата минута и колегата му на отстрещната врата Валтер Бенитес направи превъзходно спасяване на удар на Орелиан Чуамени. Пак стражът на Ница бе последна преграда пред шута на Джими Брианд.
 
По-активната игра на гостите им донесе изравняване в началото на втората част. В 49-ата минута Джими Брианд бе точен от дузпа за 1:1.
 
Заключителните минути на мача отново бяха за домакините, но Атал и Долберг пропиляха отлични възможности. 8 минути преди края удар на Майзиан Маолида с глава премина встрани от дясната греда. 
 
НИЦА - БОРДО 1:1
 
1:0 Мелу (27), 1:1 Брианд (49-дузпа)