Бордо записа важен успех в преследването си на позициите в Топ 3. "Жирондинците" надделяха с 2:1 в домакинството на единствения отбор, който в последните години успя да разбие хегемонията на Пари Сен Жермен - Монако. 

Момчетата на Пауло Соуса изковаха трите точки на своя стадион, като стигнаха до тях след пълен обрат. Ислам Слимани откри за "монегаските" след четвърт час игра, но бразилецът Пабло изравни малко по-късно. Никола де Превий, който асистира за първото попадение на "жирондинците", сам отбеляза второто от дузпа в 69-та и хвърли в екстаз публиката на стадиона. 

След равностойно начало гостите поведоха след на практика първата си по-опасна атака. След продължително разиграване в крайна сметка Висам Бен Йедер пусна за Ислам Слимани на страхотна позиция и алжирецът беше безпощаден за 1:0. 

Тимът от Княжеството можеше да удвои в 27-та минута, когато след един корнер Тиемуе Бакайоко надскочи прекия си пазач и стреля опасно, но не успя да намери целта. И малко след това Монако беше наказан, когато Бордо изравни. 

В 29-та минута Никола де Превий центрира великолепно от корнер и качи топката на главата на нахлуващия Пабло, който щеше да скъса мрежата за 1:1. До почивката не се случи нищо интересно повече и тя дойде при равен резултат. 

В средата на втората част се стигна и до пълния обрат. В 67-та минута Ислам Слимани игра с ръка в собственото си наказателно поле, последваха протести от негова страна и в крайна сметка получи и втория си жълт картон в мача, а Бордо - правото да изпълни дузпа. Де Превий беше безпощаден и направи 2:1. 

Четвърт час преди края Тиемуе Бакайоко изпусна невероятно положение, след като стреля в тялото на вратаря с глава от вратарското поле. Висам Бен Йедер също пропиля страхотен шанс за "монегаските" и те трябваше да се примирят с поражението. 

След тази развръзка Бордо събра 22 точки на третата позиция, но може да бъде изместен от нея след изиграването на останалите мачове от кръга. Монако е едва 14-и със само 18 точки и е на 4 от зона Европа, както и на 4 над плейаута.