Отборите на Олимпик Лион и Олимпик Марсилия не успяха да излъчат победител в двубоя от 21-ия кръг на Лига 1. Двубоят завърши 1:1, като може би най-голям принос за равенството има стражът Стив Манданда, който направи невероятни спасявания.

Още в 6-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле Маурисио Исла засече с глава, но Серхи Дардер с гърди изби буквално от голлинията, с което успя да спаси мрежата на своя отбор.

В 26-ата минута Миши Бачуай беше най-близо до откриването на резултата, но уцели гредата. Десетина минути след това Рашид Гезал също изпита инстинктите на Манданда, който отново изби топката.

След почивката паднаха и двете попадения в мача.

В 63-ата минута Валбуена успя да спре майсторски топката на гърди и да стреля, но Стив Манданда спаси и изчисти в корнер, след центрирането от ъгловия стражът отново трябваше да спасява мрежата си – отново успешно.

Последва бърза атака за Олимпик Марсилия, след центрирането Миши Бачуай отклони топката за Реми Кабеля, който стреля за 1:0.

Отговорът на съперника дойде в 79-ата минута. След изпълнение на фаул, топката беше центрирана в наказателното поле от Валбуена, където Корентен Толисо засече, за да преодолее справящия се прекрасно в този мач Стив Манданда за 1:1.

Вратарят на гостите продължи с прекрасните си спасявания под рамката на вратата на Олимпик Марсилия, с което не позволи на съперника да вземе трите точки.

В крайна сметка Лион заема 9-а позиция в класирането на френското първенство с 30 пункта, колкото има и Олимпик Марсилия, който е на 8-о място в подреждането. Убедителен лидер в Лига 1 е ПСЖ с 60.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS