Френският нападател Антоан Гризман призна, че мечтае да играе на Олимпийските игри. Футболистът носи екипа на Атлетико Мадрид, като клубовете не винаги са склонни да пускат ключовите си играчи в подобни спортни надпревари.

„Винаги съм искал това, това беше моя мечта. В момента това се решава от моя клуб. Всичко ще стане ясно в последните минути, но това няма да застраши бъдещето ми в Атлетико. Участието на Евро 2024 и Олимпийските игри, предвид сезона, е изтощително. Ще изразя мнението си и дали клубът ще вземе моя страна или не, но за мен това е мечта“, сподели Антоан Гризман.

„Всичко ще зависи от нивото ми на терена, включително морално, и от това дали треньорът иска да ме види в отбора. Но винаги искам да играя за Франция, гордост е да представлявам страната си. Няма значение, дори и да съм резерва, пак ще дойда в националния отбор“, заяви Гризман пред Foot Mercato.

Олимпийските игри в Париж през 2024 г. ще се проведат от 26 юли до 11 август. Френският национален отбор ще бъде обявен на 3 юни./БТА