Министърът на спорта на Франция Тиери Бреяр поиска сериозни мерки за сигурност по стадионите в страната след снощните инциденти по време на дербито в Лига 1 между Марсилия и Лион на стадион „Велодром“. Едно от традиционните дербита във френския футбол снощи беше прекратено за 23 минути, след като феновете започнаха да хвърлят стъклени бутилки по терена. Срещата все пак завърши при резултат 1:1.

"Крайно неприемливо е и мисля, че на трибуните трябва да има повече присъствие на полиция или други служители на органите на реда“, коментира Бреяр пред радио RTL.

„Ние сме шест месеца преди Европейското по футбол, едно фантастично събитие и аз съм притеснен от това, което става на трибуните на нашите мачове. И самите хора трябва да се замислят дали поведението им е приемливо. Нормално ли е да се хвърлят стъклени бутилки по терена“, ядосано каза министърът.

Президентът на Олимпик Марсилия Венсан Лабрун вече заяви днес, че поема своята отговорност за инцидентите, без да уточни какво точно има предвид./БТА