След днешната тренировка селекционерът на националния отбор на Черна гора по футбол Златко Кранчар даде голямо интервю преди квалификационния мач за Евро 2012 с България във вторник на Националния стадион "Васил Левски" в София.

"Планът ни е да не загубим този мач, а разбира се - ще направим всичко възможно, за да победим”, каза Златко Кранчар. Ще бъда доволен и от едната точка, тоест да бъдем с четири точки след първите два кръга. Мисля, че това ще бъде достатъчно за някакво спокойствие и за по-лека подготовка за следващия миницикъл в октомври, когато ще играе с Швейцария и с Англия".

Златко Кранчар коментира и миналогодишната победа на България над Черна гора с 4:1 в София:

"Ще бъде грубо да се каже, че съществува някакъв реваншизъм в нашите играчи. Просто има голямо желание чрез спортни средства да се стигне до позитивен резултат. Добре е, че играчите имат у себе си един инат и желание да се върнем непобедени от България".

53-годишният хърватин Златко Кранчар каза, че познава добре играта на българите:

"Българите играят като нас, това е може би някакъв славянски манталитет. Подават си добре, имат желание да се надиграват, атакуват през центъра и чрез Мартин Петров по левия фланг. Мисля, че на нас "по ни пасва" играта на българите, отколкото на уелсците. В София трябва да бъдем търпеливи, в никакъв случай не трябва да прибързваме. Трябва да чакаме грешка на противника и тук да търсим своя шанс, защото съм сигурен, че българите още от първата минута ще започнат да играят за победа. На тях им трябва само победа".

Златко Кранчар така коментира победата на Англия над България с 4:0 в петък:

"Добре е, че българите загубиха с голям резултат. Сигурно са доста изцедени физически. До 2:0 българите бяха опасни и равностойни, дори при 1:0 имаха чисто голово положение, а след това напълно отпаднаха. Тази загуба ще ги мотивира да ни победят и ще имат победата за императив. А може би имат и впечатлението, че ще ни победят лесно след миналогодишното 4:1. Мисля, че имаме психологическо предимство пред българите. Добре стартирахме, в отбора има добра атмосфера. След победата над Уелс ще се гледа на нас по друг начин".

Златко Кранчар коментира и отсъствието на Димитър Бербатов в българския национален отбор:

"Липсата на Бербатов няма да бъде някакво голямо предимство за нас. Играчът, който ще го замени, сигурно ще бъде максимално мотивиран да покаже, че е достоен заместник на Бербатов. Значи от една страна е добре, че няма да играе Бербатов, защото той донася качество на играта, но от друга страна трябва да очакваме по-силен колективен дух от българите".

Златко Кранчар коментира и победата на Англия на "Уембли" над България:

"Очаквам Англия, като фаворит, да спечели най-много точки в нашата група и да не си позволява провали против останалите отбори, защото това няма да бъде добре за нас."