Българската национална телевизия официално презентира проекта си за излъчване на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна. Континенталният форум стартира този петък и приключва на 1 юли.

Националната телевизия за пръв път ще предава всичките 31 срещи на живо – 27 по БНТ1, 4 (от едновременните мачове в третия кръг на груповата фаза) по БНТ 2 и целият комплект от двубои – в новата спортна интернет-страница на медията.

Допълнителната студийна програма към мачовете е цели 55 часа и е разделена по пояси: сутрин от 7:30 до 8.00 часа – „Днес на Евро-2012”, следобед – два часа преди началото на първи мач за деня - „Фензона прогнози”; традиционните студия преди мачовете, както и късен вечерен модул – от 23:50 „Фензона в полунощ”.

В спортната редакция на БНТ разчитат на екипа отразил Световното първенство по футбол в ЮАР преди 2 години. Мачът на откриването между Полша и Гърция е поверен на доайена Петър Василев, докато финалът в Киев ще се коментира от Никола Ибришимов. Останалите коментатори са Ивайло Ангелов, Петър Иванов и Радостин Любомиров. Студийните предавания от България са поверени на Методи Манченко и Камен Алипиев, като техни гост анализатори ще бъдат имена като Станимир Стоилов, Пламен Марков, Ангел Червенков, Стойчо Младенов, Михаил Мадански и др.

Чаровната Ели Гигова се завръща на екран в Националната телевизия като ще партнира на екран на Камен Алипиев. Новото име в екипа е футболната съдийка Християна Гутева, която ще е под крилото на Методи Манченко. Приятелката на рефера Таско Тасков прави първите си стъпки на екран, като в момента е в ранглистата на ръководещите съдии в Югозападната В група.

Всички мачове от Евро 2012 на живо по БНТ, Ели Гигова се връща на екран

източник: Reuters

Всички мачове от Евро 2012 на живо по БНТ, Ели Гигова се връща на екран

източник: Reuters