След като стана ясно, че Давид Вия ще пропусне Евро 2012, футболистът на Барселона заяви, че не смята, че ще липсва на някого. Той добави, че в националния отбор на Испания има много талантливи играчи, които със сигурност ще го заместят по подобаващ начин.

„Винаги те ласкае, когато знаеш, че ще липсваш на някого, но не мисля, че някой ще страда от отсъствието ми. В тима на Испания има много добри играчи, всеки от тях може да отбележи гол. Торес е много талантлив“, заяви Вия по повод отсъствието си от състава на „Ла Фурия“.

Голаджията разкри и подробности от разговорите си с националния селекционер Висенте дел Боске: „Работех усърдно до края. Чакахме до последно, за да се види какво е моето състояние. Но се видя, че не съм добра форма и няма да мога да дам нужното на отбора. Бях честен със себе си, с националния отбор и с Барселона“.

Що се отнася до очакванията на играча за Евро 2012, Вия сподели: „Ние сме си спечелили правото да бъдем фаворити. Успехите ни от последните години ни извоюваха това право. Но все пак, когато започва едно първенство, всички имат равни шансове“.