Един от съперниците на България в световните квалификации, стартиращи тази есен – Чехия – претърпя изненадваща загуба у дома с 1:2 от Унгария. Контролната среща се игра в Прага, а за домакините този удар дойде точно преди началото на Евро 2012. Чехите са в група с Полша, Гърция и Русия.

Чехия спечели предишната си проверка с 2:1 срещу Израел, и се надяваше на нов успех, пред родна публика, за да оправдае очакванията.

Само шест минути след началото на двубоя обаче, Балаш Джуджак откри резултата за Унгария, възползвайки се в грешка на чешката отбрана. Неговото бързо изпълнение на пряк свободен удар тотално изненада Петър Чех, който все още подреждаше стената си.

Домакините все пак доминираха, и изравниха в 25-та минута, чрез Михал Крадлец, от дузпа. Милан Барош бе доста спорно фаулиран от Роланд Юхаш, но арбитрите дадоха рамо на Чехия, и отсъдиха единайсетметров наказателен удар.

През второто полувреме Унгария предимно се бранеше, което направи мача доста скучен. В 88-та минута обаче, за с единственото си положение след почивката, гостите реализираха, и Адам Гюрско матира Чех, за да донесе победата на унгарците.