В последната си контрола преди Евро 2012 Украйна загуби с 0:2 от некласиралия се за Европейското първенство тим на Турция.

Отборът на Абдулах Абчи пък демонстрира отлична форма, като записа трета пореден успех за само за няколко дни, след като през миналата седмица също победи България с 2:0, а след това тресна Португалия насред Лисабон с 3:1.

Канер Еркин изведе турците напред в 30-ата минута, а Мустафа Пектемек, който бе асистирал за първия гол, реши всичко срещу украинците в 70-ата, когато сам се разписа за 2:0. Двубоят се игра в германския град Инголщад.

Съставът на Олег Блохин, за който в игра като резерва на полувремето влезе и Андрий Шевченко, показва тревожни изяви в навечерие на домакинското Евро 2012, като в петък загуби и от друг тим неучастващ на Евро 2012 - Австрия, с 2:3.

Феновете в Украйна също изглеждат притеснени от състоянието на тима, тъй като само дни преди старта на Еврпеойското първенство, на което са домакини заедно с Полша, все още има свободни билети за мачовете на Шевченко и компания, които ще играят своите срещи в Киев и Донецк.

Съставът на Украйна срещу Турция: Пятов, Кучер, Шевчук, Ракитски, Бутко, Ротан, Алиев, Коноплянка, Гармаш, Милевски, Девич (Шевченко, Назарелнко, Хачериди, Гусиев, Селезньов).

Украинците са в доста тежката Група D, където се очертават като аутсайдер на фона на Англия, Франция и Швеция.