Швеция победи с 3:2 Исландия в контролна среща преди Европейското първенство в Украйна и Полша. „Тре конур“ демонстрира бърза игра и добри разигравания.

Шведите поведоха с 1:0 още във 2-та минута, когато Себастиан Ларсон центрира в наказателното поле на Исландия, където Ибрахимович засече топката от въздуха и я прати в долния ляв ъгъл на Халдорсон.

Домакините удвоиха своята преднина в 14-та минута, когато Ибрахимович проби отляво и навлезе в наказателното поле на Исландия, след което пусна хубав пас към Тойвонен, който отблизо на празна врата вкара за 2:0.

Исландия върна едно попадение в 27-та минута, когато Скуласон центрира в наказателното поле на Швеция, където Сигторсон с глава прати топката във вратата на Исаксон.

Швеция отбеляза трети гол в 77-та минута, когато Верблум подаде към Вилелмсон, който засече топката от въздуха и я прати в долния десен ъгъл на Халдорсон.

Исландия стигна до втори гол в третата минута от добавеното време на срещата, когато Сигурдсон центрира от корнер в наказателното поле на Швеция, където Йонасон бе оставен непокрит и отблизо прати топката във вратата на Исаксон, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.


szólj hozzá: Ibrahimovic Izland ellen