Русия не успя да победи Ейре и двата отбора завършиха 0:0 на стадион „Лужники” в евроквалификационен мач от група "В". По този начин интригата за първите две места в групата се заплете още повече.

„Сборная” надигра своя съперник, но Кержаков, Аршавин, Семшов, Зирянов, Павлюченко и Билялетдинов направийа една дузина пропуски.

В герои за отбора на Ейре се превърнаха вратарят Шей Гивън и защитникът Ричард Дън.

В 8-ата минута Аршавин от границата на наказателното поле стреля, засичайки центриране на Юрий Жирков, но вратарят Шей Гивън отби в корнер.

Най-чистото положение за домакините през първото полувреме бе в 35-та минута, когато след удар на Семшов топката бе избита от гол линията от Дън. В последната минута на първата част Дъф направи същото.

През второто полувреме най-чистите положения за отбора на Русия се откриха пред Зирянов и Билялетдинов, но Гивън направи невероятни спасявания.

По същия начин се разви и втората част, като в 3-ата й минута Широков стреля от 9 метра, но топката беше блокирана. В 56-ата минута Семшов отново излезе очи в очи с вратаря Гивън след пас на Аршавин, който пък пусна наляво към Павлюченко, но резервата не успя да достигне топката.

Така се стигна до 88-ата минута, когато след центриране от ляво от фаул топката прелетя над всички играчи в наказателното поле, след което попадна в непокрития Константин Зириянов, но слабият му удар от 5 метра беше спасен с крак от ирландския вратар.

След това равенство Русия остава на първо място в групата със 17 точки, а Ейре заема втора позиция с 15 точки.

От равенството между Русия и Ейре може да се възползва тимът на Словакия, който приема Армения и при победа ще събере същия актив от точки като този на Русия.