Холандия постигна категорична победа с 4:0 при гостуването на Унгария в евроквалификационен мач от група Е.

Гостите поведоха още в 8-та минута, когато Уесли Снайдер пусна чудесен извеждащ пас към Рафаел ван дер Ваарт, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Унгария и без проблеми преодоля Кирали.

В 45-та минута “лалетата” удвоиха своята преднина, след като Грегори ван дер Вийл направи добър пробив и подаде към Ибрахим Афелай, който хладнокръвно прати топката във вратата на Кирали за втори път.

Още в началото на второто полувреме холандците си подпечатаха победата, когато Ван Перси получи хубав извеждащ пас, а след това подаде на празна врата на Дирк Каут, който покачи резултата на 0:3 в 54-та минута.

В 62-та минута Грегори ван дер Вийл направи нов пробив и нахлу в наказателното поле на Унгария, след което подаде към Робин ван Перси и той вкара за 0:4.

След тази победа Холандия оглавява класирането в групата с актив от 15 точки, а Унгария остава на второ място с 9 точки, но и с два мача повече от третия Швеция, който е с 6 точки. Четвърти е отборът на Молдова също с 6 точки, Финландия има 3 и се намира на пета позиция, докато Сан Марино е с 0 на последно място.


szólj hozzá: Hu 0-4 Ned All