Отборът на Гърция се класира за финалите на Евро 2012, след като в последния си мач от квалификациите постигна победа с 2:1 над Грузия в Тбилиси. Елините обаче почти си бяха осигурили продължаването, след като само преди няколко дни, в пряка битка с Хърватия за първото място, постигнаха успех с 2:0. Това остави „шахматистите“ на втората позиция в потока с 22 точки, с 2 по-малко от лидера и възможност за Евро 2012 чрез плейофите.

Домакините от Грузия обляха със студена вода феновете на Гърция, след като Таргамадзе реализира в 19-та минута на срещата и оставиха развръзката на мача за неговия край.

Всичко обаче си дойде на мястото, след като през второто полувреме, но едва след 79-та минута, гостите отбелязаха два гола. Първо Гиоргос Фотакис върна надеждите на гърците, а в 85-та Ангелос Харистеас донесе трите заветни точки с втория гол за крайното 2:1.

Гърция е европейски шампион от 2004 година.

В друг мач от групата Хърватия победи с 2:0 Латвия, но това се оказа недостатъчно за първото място в Група F. След загубата от Гърция в петък, хърватите се нуждаеха от помощ от страна на гърците и грешна стъпка от тяхна страна, но това така и не се случи. Затова головете на Едуардо отляво по нападението (66') и на Манджукич с глава (73') през второто полувреме оставиха отбора на второ място в потока.

В последния мач, който бе без значение за челните места, Израел победи Малта с 2:0.

В крайна сметка, на шампионата в Полша и Украйна ще играят гърците, хърватите ще претърпят ситото, което може да ги изпрати на Евро 2012.

Крайно класиране в Група F:

1. Гърция 24 точки

2. Хърватия 22 точки

3. Израел 16 точки

4. Латвия 11 точки

5. Грузия 10 точки

6. Малта 1 точка