Селекционерът на националния отбор на Холандия застана зад една от своите звезди – Ариен Робен. Наставникът защити нападателя заради нападките, които последваха след финала на Шампионската лига срещу Челси.

Старши треньорът на „лалетата“ Берт ван Марвайк заяви, че няма да спре нападателя да бие дузпа на Евро 2012, ако футболистът го пожелае.

Запитан, дали би позволил на играча на Байерн Мюнхен да бие наказателен удар, селекционерът отговори: „Това ще стане, ако той се чувства готов.“

Старши треньорът на Холандия допълни, че няма да отделя специално време за трениране на дузпи за европейските футболни финали в Полша и Украйна. „Трудно се имитира ситуация, подобна на препълнен стадион, в която има много напрежение. Един играч може да реши къде точно да бие дузпата, а при изпълнението й, да я прати в различен ъгъл“, продължи Ван Марвайк.

Утре вечер „лалетата“ излизат срещу България в приятелски мач, който е част от подготовката на отбора за Евро 2012. Холандия започва кампанията на 9 юни срещу Дания.