Наставникът на Холандия Берт ван Марвайк призова играчите си да не губят надежда за класиране на 1/4-финалите на Евро 2012. Загубата от Германия с 1:2 обаче намалява до миминум шансовете на тима, който трябва да победи Португалия и да се надява „бундестима“ да вземе трите точки срещу Дания.

"Започнахме добре през първите 20 минути, играхме както бяхме решили да играем и създадохме добри положения, но тогава дойде германският гол. Направихме няколко грешки в защита и в средата на терена, оставяхме много пространство", коментира Ван Марвайк.

"Опитахме се да променим нещата през второто полувреме със смените и решихме всичко да дадем. Германия имаше проблеми след гола на Ван Перси, жалко за нас, че не успяхме да изравним", добави холандският специалист.

"Но трябва да продължим да вярваме, да продължим да се борим. Имаме още един шанс, трябва да вярваме. Това е, което казах на момчетата в съблекалнята и те мислят като мен. Трябва да победим с най-малко два гола Португалия и аз мисля, че можем да го направим", завърши Ван Марвайк.