Протоколната евроквалификация между България и Уелс няма да бъде никак лесна за драконите, смята селекционерът на островитяните Гари Спийд.

Двата отбора са на последните две места в квалификационна Група G за Евро 2012 и отдавна загубиха шансове за класиране, като българите са с 5 точки, докато Уелс е с 3.

Играчите на Спийд ще ни гостуват в последните мачове от евроквалификациите. Срещата е на 11 октомври в София, като преди това Уелс ще играе и с Швейцария, която гони задължителна победа над тях, за да запази шансове за класиране на европейския форум.

България пък ще играе контрола с Украйна няколко дни преди това, като и двете срещи ще бъдат водени от новия селекционер Михаил Мадански, който замени уволнения Лотар Матеус след редицата издънки на отбора при немеца.

„Швейцария е добър отбор, гледах последните им два мача и бяха страхотни. Все още могат да се класират, така че ще бъде добър мач за нас и стъпка напред от последния път”, коментира Спийд.

Колкото за мача с България, той добави: „България изигра няколко слаби мача напоследък и тъкмо се отърва от селекционера си Лотар Матеус, но това изобщо няма да ни помогне”.

Както е известно, Матеус спечели единствената си победа начело на България в евроквалификациите именно след 1:0 срещу Уелс в Кардиф.