На фона на зачестилите хулигански прояви на Евро 2012, украински запалянко трогна сърцата на местното население с благородна постъпка. Той помогна на злочест британски фен - инвалид, забравен от подпийналите си приятели в ресторант.

Група английски фенове след престой в киевски бар отпътувала за мач в Харков, забравяйки за инвалида, който в крайна сметка също пристигнал навреме за двубоя. От милицията обясниха, че случката се е разиграла още на 9 юни, но за нея става известно едва сега, тъй като историята няма криминален характер. В милицията са се обадили служители на ресторант, алармирайки за чужденец в инвалидна количка, който не може да каже нищо смислено. Пристигналият екип установил, че това е английски запалянко. Разбрала се и причината да го забравят - голямо количество погълнати спиртни напитки. Докато органите на реда се чудили какво да го правят, посетител на заведението се оказал неравнодушен към съдбата на инвалида и решил да му помогне. Той му купил билет, настанил го във влака и се уговорил със свои познати от Харков да го посрещнат и да му помогнат да се срещне с приятелите си. Англичаните са присъствали в Харков на двубоя между Холандия и Дания, спечелен изненадващо от скандинавците с 1:0.

"Такова отношение на един запалянко към друг предизвиква уважение. Ако се говори за атмосферата на турнира като цяло, тя е по-скоро приятелска. Фенове от различни страни се отнасят уважително един към друг, толерантно. Отношението към милицията също е добро, ние от своя страна също сме радушни към гостите на Евро 2012 - общуваме, смеем се, съгласяваме се да се снимаме с чужденците", разказаха от столичната милиция.