Уелс се наложи над Черна гора с 2:1 и взе първи точки в група G от евроквалификациите, където е и тимът на България. Така черногорците сдадоха и първото място в класирането, след успеха на Англия в София.

В 29-та минута Стив Морисън отбеляза дебютно попадение с националния екип, като засече центриране отдясно на Дейвид Вон. Капитанът Аарън Рамзи удвои аванса на Уелс в 50-тата минута, след като стражът на гостите Младен Божович не успя да парира добре шута на Гарет Бейл и топката попадна в Рамзи.

Младата звезда на Черна гора Стеван Йоветич върна надеждите на тима си, в 71-та минута, когато намали с мощен шут. Това остави цели 20 минути на черногорците да търсят поне равенство, но Уелс все пак издържа и не допусна второ попадение, за да се порадва на победата.

Уелс остава последен в група G, с три точки, пред България с 5. Швейцария също е с пет, но и мач по-малко. Лидерът Англия има 14, а Черна гора остана с 11.

На 11 октомври Уелс гостува в София, с което приключва евроквалификационният цикъл.

Уелс: Хенеси, Гънтер, Блейк, Уилямс, Тейлър, Ледли, Рамзи (Крофтс 64), Вон, Бейл (Ърншоу 90), Морисън (Робсън-Кану 83), Белами

Черна гора: Божович, Балич (Йованович 83), Батак, Савич, Дзверотич, Вукчевич, Пекович, Дринчич, Йоветич, Джалович (Дамянович 57), Вучинич (Делибашич 78).