Президентът на УЕФА Мишел Платини ще пътува за Дъблин, за да връчи специална награда на феновете на ирландския национален отбор по футбол, заради тяхното уникално поведение по време на Евро 2012.

Новината дойде от Киев, където утре ще се играе финала на Евро 2012 между отборите на Испания и Италия, и бе обявена от самия президент на европейската футбола централа. Французинът сподели пред репортерите, че феновете на Ейре са си заслужили тази награда, заради начина, по който подкрепяха своя отбор, въпреки лошите му резултати на шампионата.

От Футболната Асоциация на Ирландия пък потвърдиха, че наградата ще бъде посветена на запалянкото Джеймс Нолан, който загуби живота си след инцидент по време на турнира.

"Аз бих искал да използвам този шанс да благодаря на президента на УЕФА Мишел Платини за решението да бъде оценено поведението на нашите невероятни фенове по време на турнира. Те са голяма гордост за страната ни и те бяха хвалени навсякъде, където отиваха в Полша. Радвам се, че тази награда е посветена на Джеймс Нолан, чиято смърт наскърби сериозно всички ни", каза президентът на Ирландската ФА Пади МакКол.

"Всички ние бяхме впечатлени от ирландските фенове. Резултатите на отбора бяха засенчени от тяхното поведение. Президентът на УЕФА Мишел Платини ще замине за Ирландия, за да им връчи наградата", обяви генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино.