„Те заслужаваха да победят, те бяха по-добри в средата на терена. Първият гол е наша грешка, вторият гол е грешка на съдията, двама играчи бяха по на два метра в засада след паса на Модрич“, коментира селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони след загубата с 1:3 от Хърватия в мача от Група C на Европейските финали.

„След като получихме първия гол след две минути, ние успяхме да се възстановим психически. При първия гол Шей /Гивън – вратарят на Ирландия, бел. на пр/ не видя топката, тъй като имаше двама или трима наши играчи пред него. Ние нямахме късмет, но пак повтарям - първият гол дойде след грешка от наша страна“, добави той.

„Може би имаше напрежение от факта, че това бе първият мач, но според мен това не е извинение. Ние играехме добре в последно време и не получавахме гол в много мачове, а сега получихме три“, каза още Трапатони.

„Сега трябва да се възстановим психически, трябва да си спомним всички мачове, когато не получавахме голове. Остават още 180 минути, а Хърватия трябва да играе с Италия“, допълни селекционерът на Ирландия.