Селекционерът на Уелс Джон Тошак изказа съмнение около наряда на главния рефер на евроквалификацията с Черна гора в петък. Съдията от Гърция Анастасиос Какос ще ръководи двубоя от Група G, където е и тимът на България. „От УЕФА са решили да спестят от транспортни разходи”, подметна Тошак, цитиран от „BBC Sport”.

„Черногорците и Гърция имат отлични взаимоотношения в последните години. Ще изчакаме и ще видим какво ще стане”, добави той.  

Полузащитникът на Черна гора Милорад Пекович, който игра срещу уелсците миналата година в приятелски двубой, наскоро коментира, че островитяните знаят как да прилагат тактики, с които да влияят на решенията на съдиите.

Тошак от своя страна призна, че се надява думите на Пекович да не повлияят на съдията по време на утрешния мач в Подгорица. 40-годишният арбитър бе включен в списъка на ФИФА през 2008 година.

„Нямаме нищо против съдията да свири това, което вижда на терена и смята за правилно. Все пак е свирил дерби като Олимпиакос и Панатинайкос. Но все пак, и европейските мачове са трудни”, продължи наставникът на Уелс.

„А в случая на Пекович се получи малко – крадецът вика дръжте крадеца – с тези изявления, тъй като той самият обича да влиза бурно в единоборства. Малко бях изненадан в следствие на думите му. Гледах го наскоро в два мача, той прави доста фаулове. А всички, които познават нашите играчи, знаят, че далеч не се вписват в описанието на Пекович”, завърши Джон Тошак.