Отборът на Черна гора вече е едноличен лидер в квалификационна група G за Евро 2012 с пълен актив от 9 точки. В същия поток е и националният отбор на България, който след успеха си над Уелс с 1:0, заема трета позиция с 3 точки. На второ е съставът на Англия, който обаче е с мач по-малко от „трикольорите” ни, но и с 6 пункта във временното подреждане.

Черна гора се наложи с минималното 1:0 над Швейцария в мач, играл се в Подгорица. Единственото попадение в мача реализира Мирко Вучинич в 67-та минута след пас на Митар Новакович.

Капитанът на тима се зарадва на гола си по нестандартен начин, който зарадва най-много нежната част от феновете. В изблик на радост Мирко Вучинич направи полустриптийз, като свали гащите си и ги закачи на главата си, за да направи така почетна си обиколка. Разбира се, главният рефер от Испания не подмина това и показа жълтия картон на капитана на Черна гора.

Швейцария имаше страхотен шанс да изравни в 81-та минута на мача, когато Александър Фрей бе близо до това, но в крайна сметка защитник на Черна гора блокира удара му.

В крайна сметка черногорците удържаха победата, която е и трета за тима в групата.

Черна гора: Божович, Баша, Йованович, Вукчевич, Вучинич, Джалович, Бошкович, Новакович, Зверотич, Джудович, Савич;

Швейцария: Волфли, Циглер, Фон Берген, Швеглер, Инлер, Фрей, Штрелер, Грихтинг, Штокер, Сатер, Шакири.

Група G:

1.Черна гора 9 точки, 3 мача

2. Англия 6, 2 мача

3. България 3, 3 мача

4. Уелс 0, 2 мача

5. Швейцария 0, 2 мача