Отговорникът за съдийството в УЕФА за Европейското първенство в Полша и Украйна Пиерлуиджи Колина обяви днес, че четирима от реферите напускат първенството, тъй като са показали слаба форма. Реферите, които са повлияли с действията си върху крайния изход от двубоите, си тръгват незабавно от хотела, а Колина мотивира решението си.

Това са Волфганг Щарк (Германия), който си отива заради неотсъдена дузпа в полза на Хърватия за нарушение на Серхио Рамос срещу Марио Манджукич. Испанците спечелиха с 1:0 въпросната среща, като поражението костваше на хърватите отпадане в групата.

Соченият за един от най-перспективните рефери в света- Виктор Касай (Унгария), напуска Евро 2012 заради незачетения гол в полза на Украйна срещу Англия снощи.

Испанецът Карлос Веласко Карбайо, който си навлече на гнева на гърците в мача на откриването, е отстранен от първенството заради това, че не даде чиста дузпа за Дания срещу Германия за нарушение срещу Бендтнер. Бьорн Кайперс (Холандия) е четвъртият, който си заминава, съобщи Колина. Заедно с отстранените главни арбитри, си тръгват и техните асистенти без значение как са се представили.

От останалите 8 рефери ще бъдат определени съдиите за последните седем мача от елиминациите- четири четвъртфинала, два полуфинала и битката за титлата.

Останалите осем съдии, които остават на разположение на УЕФА, са:

Джунейт Чакър Турция

Йонас Ериксон Швеция

Стефан Ланоа Франция

Педро Проенса Португалия

Никола Рицоли Италия

Дамир Скомина Словения

Крейг Томпсън Шотландия

Хауърд Уеб Англия