За първи път България ще има свой представител във Футболния Ескорт на „Макдоналдс“ на Европейското първенство по футбол 2012. Това е Мартин Пламенов Сораков, на 8 години от София. Мартин тренира активно футбол и обича да спортува, защото за него спорта е здраве, учи на ред и дисциплина и създава много нови приятелства.

След внимателно обсъждане и гласуване журито определи Мартин Сораков да бъде детето, което да излезе на терена на четвъртфиналния мач от UEFA EURO 2012 на 21 юни във Варшава, Полша. На специално събитие в ресторанта на веригата за бързо хранене на пл. „Славейков“ в София, членовете на журито Таня Богомилова, Ники Кънчев, Мария Гроздева, Румяна Нейкова и Иван Лисиков му връчиха специален сертификат и футболната топка на UEFA EURO 2012 с автографи и пожелания от всеки един от членовете, а Христо Стоичков отправи специално видеообръщение към победителя.

СНИМКИ: България ще има представител на 1/4-финалите на Евро 2012

Мартин ще има възможност да изживее незабравими мигове по време на престоя си във Варшава, ще получи специален спортен екип, ще мине през тунела и ще излезе на стадиона ръка за ръка с известен футболист, а неговият баща ще го наблюдава и подкрепя на живо от трибуните.

Първият четвъртфинален мач ще бъде между победителя в Група А, където са Полша, Гърция, Русия и Чехия и подгласника в Група B, където са отборите на Германия, Холандия, Португалия и Дания.

Като официален спонсор на UEFA EURO 2012 компанията за бързо хранене има изключителното право да избере деца от Европа, които пред очите на милиони фенове официално да придружат на футболното игрище най-известните футболисти по време на първенството в програмата Player Escort (Футболен Ескорт).

СНИМКИ: България ще има представител на 1/4-финалите на Евро 2012