Отборът на Словакия постигна много важна победа над Русия в мач от втора квалификационна група за Евро 2012. Възпитаниците на Владимир Вейс се наложиха с минималното 1:0 и по този начин еднолично оглавиха временното класиране. Единственият гол в срещата падна още през първото полувреме и бе дело на Мирослав Стох.

Отборът на домакините от Русия бе по-активният тим на терена, но много пропуски на Павел Погребняк, Аршавин и други, лишиха отбора на Дик Адвокаат поне от точката.

Голът в мача падна в 27-ата минута, когато отбраната на домакините направи грешка при изнасянето на топката, Стох отне отляво, напредна добре и след като финтира бранителя пред него, с прекрасен удар в горния ляв ъгъл на вратата не остави шансове на Игор Акинфеев.

През второто полувреме отборът на Русия диктува темпото на терена, но въпреки териториалното си предимство не успя да стигне до попадение.

След този двубой тимът на Словакия събра пълен актив от точки – 6, докато Русия остана с три, спечелени в първия кръг от квалификациите срещу отбора на Андора.