Селекционерът на хърватския национален отбор по футбол Славен Билич заяви преди утрешния мач от втория кръг на група "С" на Евро 2012 с Италия, че "Италия е голям отбор". Билич се изказа и доста ласкаво за Лука Модрич, като добави, че той е може би по-добър от Андреа Пирло.

"Италия е голям отбор, аз изпитвам голямо уважение особено към тяхната средна линия, каза на пресконференция Славен Билич. Те не са толкова силни, колкото Испания, но имат много качества и са много солидни. Пирло е изключителен, той създава много положения, има изключителна техника. Мисля, че той е най-важният играч на Италия. Той е "плеймейкър" като Лука Модрич, това са двама играчи, които правят играта и ако са добри, то и техните отбори играят добре. Модрич е на същото ниво като Пирло и може би по-добър".

На въпрос на журналист, че "Хърватия е черната котка на Италия", Славен Билич отговори: "Вярно е, че ние винаги сме имали много добри резултати с Италия и никога не сме губили.

Статистиката е благоприятна за нас, но утре срещу нас ще бъде един друг отбор, който играе различно. На хартия статистиката е предимство, но това не означава нищо, трябва да се покаже на терена. Ние ще се опитаме да продължим позитивната серия".