Швейцария постигна важна първа победа в евроквалификациите, след като надделя трудно с 4:1 при домакинството си на Уелс от група G.

Домакините поведоха в 8-та минута, когато се възползваха от груба грешка в отбраната на Уелс и Щрелер подаде към Щокер, който направи безпомощен Хенеси.

Титулярният вратар на „часовникарите” Беналио се контузи в самото на мача и бе заменен в 8-та минута от Волфли.

Все пак Уелс успя да изравни резултата в 13-та минута, когато Кинг подаде към Бейл, който с техничен удар преодоля Волфли за 1:1.

Футболистите водени от Отмар Хитцфелд отново поведоха в резултата в 22-та минута, когато Инлер достави топката до Щрелер, който вкара за 2:1.

В 82-та минута Швейцария получи право да изпълни дузпа, след като съдията Ален Хамер посочи бялата точка за нарушение срещу Барнета. Наказателният удар бе реализиран от Гьохкан Инлер.

Крайният резултат в срещата бе оформен в 89-та минута, когато Дердьок направи за смях двама футболисти на гостите, след което изведе Валентин Щокер сам срещу Хенеси и за нападателя на Швейцария нямаше никакви проблеми да прати топката за четвърти път в мрежата на Уелс.

Така Швейцария вече има актив от 3 точки и заема трета позиция с по-добра голова разлика от България, която също е с 3 точки. Уелс остана на последно място в групата без актив.