Капитанът на швейцарския национален отбор Александер Фрай обмисля отказване заради головата суша, която го преследва, разкриха медиите в страната.

 

Фрай не е отбелязвал гол с екипа на Швейцария цели 728 минути, което прави повече от 8 мача. Въпреки че вчера швейцарците биха Уелс с 4:1, ветеранът отново не се разписа.

 

Нападателят на Базел се прибрал много разочарован в съблекалнята, а някои от феновете дори открито го призовавали да се оттегли, тъй като не носи никаква полза на отбора.

 

Швейцария постигна първа победа от три мача в кампанията в Група G, в която е и България, а до този мач напрежението в тима беше доста голямо.

 

„Едно оттегляне на Фрай няма да помогне по никакъв начин на отбора” - заяви селекционерът Отмар Хицфелд - „Просто го преследва лош късмет и той ще бъде счупен в един момент.”

 

Самият Фрай пък заявил пред съотборниците си, че няма повече време, за да се доказва тепърва или пък да търпи подмятания от трибуните. С 40 гола с националната фланелка играчът е реализатор номер 1 за Швейцария. Дали обаче ще се откаже или не, предстои да се разбере в близките месеци.

 

Следващият мач на Швейцария в кампанията е на 28 март 2011 година като гост именно на България в София.