Изпълнителният директор на Шотландската футболна федерация Джордж Пийт заяви, че поведението на феновете, които освиркваха химна на Лихтенщайн преди квалификацията между двата отбора вчера, е било позорно.

Националният химн на Лихтенщайн е със същата мелодия като този на Англия и бе посрещнат с освиркване от привържениците на Шотландия.

"Бях засрамен и изключително разочарован от позорното поведение на част от нашите привърженици по време на изпълнението на химна на Лихтенщайн вчера", каза Пийт.

"Шотландските фенове са работили здраво, за да си спечелят името на достойни и добронамерени любители на футбола. Тези, които освиркваха вчера, само очерниха тази репутация. Искам най-искрено да се извиня на нашите гости за глупавото поведение на феновете, както вчера поднесох извиненията си на делегацията на Лихтенщайн. Не трябва да забравяме, че всички са длъжни да спазват правилата на ФИФА за феърплей и вчерашната случка изобщо не помага за добрия образ на Шотландия", завърши Пийт.

Шотландия спечели изключително трудна победа с 2:1 над непретенциозните си гости, след победен гол на Стивън Макманъс в 7-та минута на добавеното време и временно оглави класирането в група I.