Авторът на хеттрика за Швейцария при победата с 3:1 срещу България Джердан Шакири заявим, че никога няма да забрави тази вечер, тъй като за първи път в живота си вкарва три гола в един мач.

„Никога няма да забравя тази вечер. Никога до момента не съм отбелязвал хеттрик в официален професионален мач. Основната ни цел беше да се представим добре като футбол и като начин на игра и мисля, че го направихме. Но сега трябва да останем на земята”, коментира Шакири.

„Много жалко, че допуснахме този ранен гол в нашата врата, но мисля, че той ни събуди още повече. Равенството 1:1 дойде буквално в последната секунда на първото полувреме и това беше чудесно”.

Самият Шакири заяви, че е оптимист за класирането на Европейските финали предвид програмата на отбора до края. Само на 20 години той може да играе на втори голям турнир след Световното първенство в Южна Африка през миналата година.

"Мисля, че ние сме на прав път да го направим".

По принцип в Швейцарската футболна федерация има строг регламент, че играчите не бива да си вадят жълти картони за незначителни причини като сваляне на фланелката след гол, обида на съперник или неуважително отношение и симулация. Ако се следват стриктно правилата, и Шакири би трябвало да бъде глобен.

"Мисля, че треньорът няма да ме накаже. Беше достатъчно щастлив да ми прости, обяснява етническият албанец на въпрос на журналист дали като герой ще има снизхождение към него.