Селекционерът на шведския национален тим по футбол Ерик Хамрен се нахвърли върху футболната федерация на страната, като я обвини в лошо планиране на местното първенство.

Поводът за атаката на специалиста е загубата на националите до 21 години с 0:6 от Украйна. В срещата не взеха участие няколко ключови футболисти, които страдаха от травми. Освен това Андерс Свенсон и Тобиас Хисен, които са сред 23-ата избраници на Хамрен за Евро 2012, също се оплакват от физическа и психическа умора.

„Шведският футбол трябва да спре и да помисли дали това, което върши в момента, е правилното решение“, категоричен бе наставникът. „И ако това е начинът, по който искат да управляват футбола, то те не оставят почти никакъв шанс на играчите си да победят. Това за мен като национален селекционер е неприемливо.“

Хамрен е на мнение, че сезонът в скандинавската държава е трябвало да започне по-рано, като първите няколко кръга са щели да бъдат проведени на естествена трева, докато в момента условията са значително по-лоши.