Президентът на футболната федерация на Черна гора Деян Савичевич призна, че основната цел на тима е класиране за плейофите в европейските квалификации.

Тимът на Черна гора започна по отличен начин квалификациите, след като срази Уелс у дома с 1:0, а след това взе трите точки с успех над България насред София.

„Все още е много рано, но победа над Швейцария ще ни постави в много добра позиция да завършим втори в Група G и така да спечелим място на плейофите”, заяви Савичевич.

„Най-важното нещо е да не губим точки срещу другите тимове, които искат това второ място, защото Англия със сигурност ще спечели групата. Ако вземем нещо срещу англичаните, където и да е, като гости или у дома, ще бъде бонус, но не смятам, че е много реалистично да говорим, че ще завършим пред тях”, добави Савичевич, който има 19 гола в 56 мача за бивша Югославия.

Той завърши с думите: „Ние играхме добре в квалификациите за Мондиал 2010, но липсата на опит и лошия късмет в някои мачове ни струваха доста точки. Това бе много добър опит за нас и аз смятам, че ние узряхме като отбор, въпреки победата над България, която беше истинска изненада, след успеха над Уелс в първия мач на евроквалификациите.”

„Смятам, че другите тимове в нашата група вече гледат сериозно на нас, а швейцарците дойдоха в нашата столица Подгорица два дни по-рано, за да се подготвят за срещата. Това означава, че те имат голям респект към нас”, каза още Деян Савичевич.