Гърция за малко не повтори подвига си от Евро 2004, когато надви в първия мач на турнира домакина Португалия. Все пак, след равенството вчера с Полша, "елините" остават оптимисти.

Гърция и ко-домакина на Евро 2012 направиха 1:1 във Варшава, а сега на тима на Фернандо Сантос му предстои истинска битка с Чехия, които загубиха с катастрофалното 1:4 от Русия отново в петък.

"Не се предадохме, защото никога не го правим, не обичаме да губим. А това е нещо, което не можеш да купиш или да намериш. Всичко е от психическата настройка в съблекалнята", сподели нападателят Йоргос Самарас.

Гърция губеше с 0:1 от Полша 17 минути след началото на мача, на полувремето остана с човек по-малко след изгонване на бранителя Сократис Папастатополус.

Все пак Самарас и компания успяха да изравнят чрез попадение на резервата Салпингидис в 51-ата минута.

"Имаме страхотна вяра в себе си и страхотен дух в тима. Когато влязохме в съблекалнята на почивката, си казахме, че можем да вземем нещо положително от мача", добави Самарас.

В 70-ата минута стражът на домакините Войчех Шчесни бе изгонен за фаул срещу Салпингидис в наказателното поле, който значеше и дузпа. Резервата Пржемислав Титон обаче спаси удара на Карагунис, който вероятно щеше да донесе успеха на Гърция.

Наставникът Фернандо Сантос обаче бе далече от доволен след срещата. "Не играхме добре в първите 20 минути. Казах, че излизаме за победа и не съм доволен. Все пак, оставам много горд от играчите ми", сподели той.