Фенове в Новосибирск потрошиха цял кино салон, след като технически проблем прекъсна излъчването на мача Русия – Полша (1:1). Около 150 привърженици избрали киното, за да наблюдават срещата на своите от Евро 2012 в салона „Седмо небе“.

„По технически причини не успяхме да осъществим прожекцията, но разгорещената тълпа изказа твърде бурно недоволството си,“ разказва представителят на киното Дмитрий Ким.

„Е, не знам дали да го наричаме погром, но имаше счупени седалки, разбити бутилки бира, все пак нищо извън предела на нормалното. После, след напускането на киното, разбрах, че са потрошили и няколко машини за кафе и напитки.“

Няма пострадал персонал, а никой не се е обърнал към полицията. Към нарушителите няма да бъдат предявени претенции от страна на кино салона. Дори напротив, те възнамеряват да излъчват следващия мач на Русия.

„Разбираемо, хората си бяха пийнали, и бе нормално да са емоционални. Единственият проблем бе, че не всички от персонала бяха подготвени, но за следващия път ще усилим охраната,“ добави Ким.