Отборите на Русия и Литва не успяха да си отбележат гол по време на приятелската среща помежду си и закономерно завършиха 0:0. Това бе второ поредно равенство за „сборная“ преди старта на Евро 2012, след като в първата си контрола тимът на Дик Адвокаат направи 1:1 с Уругвай.

По-тревожното за руснаците е, че холандският наставник на тима започна мача със състав, който по всяка вероятност ще бъде титулярен за страната на турнира. Игор Акинфеев застана на вратата, докато Андрей Аршавин и Александър Кержаков водеха атаката на тима. Въпреки това Русия така и не успя да отбележи попадение до почивката.

Най-опасното положение през първите 45 минути дойде тъкмо пред вратата на Акинфеев, когато Саулиус Миколюнас стреля мощно от ъгъла на наказателното поле, а топката разтресе напречната греда.

На полувремето Адвокаат направи 4 смени на куп, като Кержаков отстъпи мястото си на Роман Павлюченко, ала и тази промяна не даде нужният резултат.

Така „сборная“ разполага с малко повече от седмица, за да реши проблемите си пред вратата на противника. На 8 юни Русия ще изиграе своя първи мач на европейското първенство срещу тима на Чехия.