Суперзвездата на Португалия и на Реал Мадрид Кристиано Роналдо отказа автограф на 10-годишно момиченце, защото било облечено с фланелка на Барселона. Това съобщи El Mundo Deportivо, цитирайки писмо изпратено от бащата на детето.

Нелепият инцидент се случил след края на една от тренировките на Португалия преди Евро 2012. Бащата завел малкото си момиченце на тренировката, за да може да се докосне до идолите си и да поиска автограф от тях, но вместо това детето си тръгнало нещастно и разочаровано, защото един от любимците му не демонстрирал очакваното поведение.

Ето какво споделя и бащата на 10-годишното момиченце:

„Възползвах се от това, че момчетата от националния отбор на Португалия имат тренировка и заведох малкото си момиченце, за да може да им се порадва и да си вземе автограф за спомен. Оставих я до терена с нейните приятелчета, а когато се върнах, открих едно безкрайно тъжно дете. Когато я попитах, защо е в това състояние, тя вдигна отчаяно рамене и ми обясни, че Кристиано Роналдо е отказал да й даде автограф, защото била с фланелка на Барселона. Аз не знаех какво да й кажа. Купихме тази фланелка като спомен от едно пътуване до Барселона. Ако беше от Мадрид, може би ситуацията щеше да е различна.

Не мога да ви опиша това, което изпитвам в момента. Боли ме от разочарованието, което бе изписано в очите на детето ми. Тя дойде тук ентусиазирана, а си тръгна токова тъжна. Не знам как да й обясня поведението на един от любимците й, който тя толкова е подкрепяла.“