Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън заяви на пресконференция преди утрешния четвъртфинален мач от Евро 2012, че "е впечатлен от Италия".

"Аз съм впечатлен от Италия, както всички. Прандели свърши хубава работа. Това е една добра смесица от играчи с опит и от млади, с някои много атлетични играчи. За нас ще бъде важно да играем, както в предишните мачове. Италианците имат много технични играчи и ние трябва да им пречим да владеят топката", каза Рой Ходжсън на италиански език.

На въпрос "повечето италиански медии твърдят, че вашият отбор играе по италиански?", Ходжсън отговори: "Не знам какво искат да кажат с това. Трябва да ми обяснят. Аз не знам кои са тези качества, които те виждат в моя отбор, и които са същите в италианските отбори. Не мога да отговоря на този въпрос".

А на въпрос "Какво мислите за непризнатия гол на Украйна срещу вас?", Ходжсън отговори: "Ние се готвим за четвъртфинала. Не виждам никаква видима причина да говоря за това, което е било срещу Украйна. Голът не беше признат и ние се класирахме".