Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който остана далеч от горещите събития в Полша и Украйна на Евро 2012, коментира ситуацията в националния отбор на Англия. Бранителят не бе включен в състава от селекционера Рой Ходжсън.

„Когато за първи път започнах да играя за Англия, футболистите седяха на групички. Имаше маса за играчите на Манчестър Юнайтед, друга за Ливърпул и една за Алан Шиърър и неговата група“, разкри Рио Фърдинанд.

„Не знаех къде да седна, притеснен да не загубя уважението на момчетата от другите групи. Всичко това звучи странно сега, но така стояха нещата в онези дни“, добави защитникът.

„Днес в състава има много от Манчестър Юнайтед и Ливърпул, но много и от различни други отбори. Анди Керъл, Джордан Хендерсон и Стюърт Даунинг преминаха на Анфийлд, но все още са от североизток. И, разбира се, Дани Уелбек, познава Хендерсон от времето, когато беше под наем в Съндърланд“, добави Фърдинанд.

Защитникът на Манчестър Юнайтед сподели, че настоящият капитан на Англия Стивън Джерард е направил не малко, за да обедини този отбор.

„Стивън знае, че не може да има хора, които да бъдат оставени в периферията, а трябва да бъдат обединени. Той направи големи усилия, за да подкрепи всички играчи,“ каза още Фердинанд.

„Стивън има повече от 90 мача, но във всеки един от тях играе така, сякаш ще бъде решаващ за неговата кариера. Той е добър пример за лидер“, каза още Рио Фърдинанд.