Хари Реднап, Стив Брус и Сам Алърдайс са три от вариантите за нов национален селекционер на Англия. Както е известно, вчера настоящият наставник на „трите лъва” Фабио Капело обяви, че със сигурност ще сдаде поста си след края на Евро 2012.

От Футболната асоциация на Англия не крият желанието си този път на отговорния пост да бъде назначен англичанин.

„Разбира се, че бих бил заинтересован. Много рядко говоря за себе си, но със сигурност бих приел, защо не? Това би бил най-гордият момент в живота ми. Всичко зависи как ще се справя с моя отбор в следващите 18 месеца. Всичко е въпрос на време”, коментира възможността наставникът на Съндърланд Стив Брус.

Мениджърът на Блекбърн Сам Алърдайс, който бе вариант за поста и преди време, сподели: „Бях кандидат и преди време, така че определено това е за мен. МИналия път получих съвети от сър Боби Робсън и Тери Венейбълс. Те бяха категорични, че това е най-добрата работа, която можеш да имаш. Ако чувстваш, че можеш да се справиш, разбира се, че ще бъдеш заинтересован.”

63-годишният Хари Реднап пък сподели, че след две години ще бъде твърде стар, но все пак допълни, че не би отказал евентуално предложение.

„Разбира се, че не бих отказал. Сигурно ще бъда твърде стар. Ако Капело е стар за тази работа, то същото значи и за мен. Не искам обаче да казвам „аз искам поста”, защото не е така. Не се натискам”, коментира босът на Тотнъм.